Vi tilbyder energiberegning

Energiberegning til markedets skarpeste pris

 

Hvis du skal have dit byggeprojekt godkendt, skal du have en energiberegning. Husberegning ApS kan hjælpe dig hele vejen, fra start til slut.

Modtag et uforpligtende tilbud  inden for 24 timer

 

Kontakt os i dag

Statiske beregninger

Energiberegning

Konstruktionstegninger

LCA beregning

Letforståelig energiberegning

Skal du bygge helt nyt hus, skal der udføres en energiberegning, der bruges som grundlag for energibehov, ventilation, opvarmning m.m. Tilbygninger beregnes oftest mere simpelt med en varmetabsberegning, hvor der ses på bygningens varmetab. Skal du bygge nyt til dit hus, er det et krav, at du leverer en dokumentering af boligens energiforbrug som en del af din byggeansøgning.

Disse beregninger af både energi og varmetab kan hurtigt blive kompliceret og svær at gennemskue. Husberegning.dk hjælper dig med at foretage energiberegninger ved nybyg og varmetabsberegninger ved tilbygning til dit hus – altid formidlet på et enkelt og letforståeligt sprog.

Når vi hjælper dig med energiberegning, får du altid en PDF med selve beregningerne samt et udførligt notat med mulige tiltag for at sikre overholdelse af bygningsreglementet.

Det får du med os som leverandør

  1. Beregning ved om- og tilbyg
  2. Udførligt notat
  3. Skræddersyede priser
Energiberegning til nedrivning af bærende væg

Hvad er energiberegning?

En energiberegning er en vurdering af energibehovet for bygninger. Den bruges til at dokumentere og forstå, hvor meget energi en bygning kræver til forskellige formål, såsom opvarmning, køling og belysning.

En energiberegning udarbejdes baseret på standardiserede retningslinjer, der tager højde for flere faktorer, herunder lysindfald, bygningens klimaskærm og opvarmningssystemer. Normalt kræves energiberegninger i forbindelse med nybyggerier.
Prisen for en energiberegning varierer, men ligger ofte mellem 4.000 og 7.000 DKK inklusiv moms.

Når man bygger et nyt hus eller en ny bygning, skal der laves en energiberegning for at sikre, at bygningen opfylder energiramme-kravene, som er fastsat i bygningsreglementet. Kravene varierer afhængigt af bygningens størrelse, funktion og antal etager.

Er der tale om nybygninger, kræves der en miljøpåvirkningsberegning, også kaldt en LCA beregning. Du kan læse mere om kravene samt LCA beregninger her.

arkitekttegninger til energiberegning

Vær opmærksom på tegninger & materialer

Hver gang man bygger til sit hus, skal man lave en ny energiberegning. For at vi kan lave præcise beregninger, skal vi bruge tegninger over husets plan, snit og facader.

Både energi- og varmetabsberegninger foretages også dels på baggrund af de byggematerialer, som indgår i konstruktionen. Hvis du skal bygge til, men endnu ikke har valgt, hvilke materialer, du vil bruge, så skal du huske at informere os om det – ellers kan vi ikke foretage vores beregninger ordentligt.

Husberegning.dk specialiserer sig i energiberegning for ét-, halvandet- og toplanshuse.

Energiberegning af privat hjem

Spørgsmål & svar

Hvem kan hjælpe med at lave en energiberegning?

Hos Husberegning kan du få lavet en energiberegning. Vi har mange års erfaring med udførelse af energiberegninger i forbindelse med nybyg og tilbygninger. Vi udfører altid energiberegningen i et letforståeligt sprog.

Hvad bruger man en energiberegning til?

Hvis du skal bygge nyt hus eller ny tilbygning, er det et krav, at du kan dokumenterer husets energiforbrug, som en del af byggeansøgningen. Energiberegningen bruges til at bestemme husets energibehov, ventilation, opvarmning osv.

Skal jeg bruge en energiberegning til tilbygninger?

Når du bygger en tilbygning til dit hus, skal du bruge en energiberegning i den samlede dokumentation, der skal bruges til byggeansøgningen. En energiberegning til tilbygninger laves oftest med en varmetabsberegning, hvor der ses på bygningens varmetab.

Hvilke dokumenter skal der bruges til en energiberegning?

Når der skal laves en energiberegning, er der brug for tegninger over husets snit, plan og facader. Uden tegningerne kan der ikke laves en præcis energiberegning. Derudover skal der bruges en indsigt i byggematerialerne, da disse også påvirker beregningen.

Energimærker & reglementer

En varmetabsberegning er en anden type energiberegning, der bruges ved tilbygninger eller når en bygning ændrer anvendelse. Denne beregning fokuserer på, hvor meget varme der går tabt gennem bygningens klimaskærm. Prisen for en varmetabsberegning ligger mellem 3.000 og 5.000 DKK inklusiv moms.

Læs mere om varmetabsberegninger her.

For at lave en energiberegning eller en varmetabsberegning følger man standardiserede procedurer, der involverer at beregne energibehovet og varmetabet ud fra bygningens konstruktion og anvendelse.

Der er også regler for energimærkning af ejendomme. Alle nye ejendomme skal have et energimærke, mens visse bygninger, som tilbygninger, ikke kræver energimærkning. Der er lovkrav om energimærkning for at kunne sælge en ejendom.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på en energiberegning.

Hvad er energiberegning? Det er en vurdering af energibehovet

Vores samarbejdspartnere

Skriv til os

+45 28 87 81 56